17 joulukuuta, 2012

It's California babe!


Laitoin aikaisemmin jo tästä reissusta kuvia, mutta ne on poistunut ja ajattelin nyt tehdä postausta reissusta tekstin kanssa.

Olin siis viime kesänä 20.6.- 10.7 Californiassa, Long Beachilla Ef:n kielimatkalla. Ajattelin ensin vaihtoon lähtemistä, mutta en olisi ehkä pystynyt lähtemään vuodeksi ja kielimatka tuntui muutenkin mukavammalta vaihtoehtolta. Kolmessa viikossa ehti kokemaan ihan sikana kaikkea ja elämä oli aika luksusta!


Opiskelu tapahtui CSULB:ssa joka on siis yliopisto, jossa opiskelee vuosittain noin 30 000 opiskelijaa jos oikein muistan. Siellä meille pidettiin "normaaleja" enkuntunteja kansainvälisissä ryhmissä. Mun ryhmässä oli mm. muutama suomalainen, italialaisia, ruotsalaisia ja norjalaisia. Opiskelu tapahtui aina ma-to klo 8-12. Kaksi tuntia vietimme rentoillen hauskan Davidin kanssa, opimme mm. etelän slangia. Toiset kaksi tuntia meni opiskellessa American kulttuuria Mary-Annin kanssa. 


Me yövyimme yliopiston campus-alueella, jossa myös söimme hyvää ruokaa (, joka ei ollut "Amerikkalaista mössöä") aina ma-pe aamiaiseksi ja lounaaksi. Viikonloppuisin ja iltaisin kävimme syömässä jossain, kuten tuossa mexicolaispaikassa, josta ylempi kuva!


Mulla oli kämppiksenä joku ruotsalainen tyttö, koska kurssityyppi oli kansainvälinen, mutta tämä tyttönen ei yöpynyt mun kanssa yhtäkään yötä ja vaihtoikin huonetta viikon jälkeen. Itse vaihdoin myös erään suomalaisen tytön huoneeseen, jonka kämppis oli myös ottanut hatkat.  






 Meillä oli alkupäivinä tervetuliaispartyt asuntolan pihassa joissa söimme pizzaa ja keksejä. Illasta oli vielä musiikkia ja kampuksen poliisikin kävi siellä, hui! :D
Tässä mä ilmeeni kanssa.. ja Anna, joka selittää jotain juttua innoissaan! <3 


 Kun lähdin täältä Keuruulta kohti Helsinki-Vantaata, olin aivan masis kun en nää poikaystävää kolmeen viikkoon ja senkin takia että jos en löytäisi koko reissulta ketään kaveria. NO heti lentokentällä kun kaikki kokoonnuimme yhteen katsoin, että ei herranen aika, mitä porukkaaa... Mutta sitten, täytyi viedä matkalaukut yms. siinä jonossa tapasin oman ikäisen tyttösen, joka oli kanssa reissussa yksin. Oltiin kummatkin vähän hukassa, että minne piti mennä ja ruvettiin siinä pölisemään koulusta sellasesta. Kummatkin käytiin lukiota ja samoja kiinnostuksen kohteita näytti löytyvän. Siinä mä sit tutustuin Heliin!! <3 (Mä ja Heli tuossa ylemmässä kuvassa)

 Istuimme Helin kanssa vierekkäin Lontoo- Los Angeles-välin ja tutustuttiin (siinä oli meinaan aikaa!!). Losin lentokentällä kaksi tyttöä tuli kysymään, asummeko lähellä heidän kotipaikkakuntaansa kun näytettiin niin tutuilta ja silleen. No siinä sitten jotenkin tutustuttiin Maijaan ja Klaraan. Meistä tuli heti tiivis tyttöporukka ja ollaan sitä vieläkin + tietenkin Anna, jonka bongasimme vähän myöhemmin seuraamme. Meitä kaikkia yhdistää blondius ja tyhmät jutut. Me naurettiin ihan sikana ja pidettiin tosiaankin hauskaa!! 


                  Tässä Maija A&F poikien kans!

Meillä oli paljon vapaa-aikaa ja menokin oli tosi vapaata. Saatiin mennä paikallisbusseilla vapaasti minne haluttiin kunhan kirjattiin listaan, että olemme menossa esim. kauppaan tai syömään. Piti myös merkata kun saapui takaisin. Meillä oli muutamia matkaan sisältyviä retkiä ja sitten oli vapaavalintaisia maksullisia retkiä. Tässä ensimmäisenä on näkynyt kuvia Los Angelesin suurkaupunkivierailusta, joka sisältyi matkaan ja sitten maksullisesta San Diego reissusta.



 Vapaudesta vielä sen verran, että Long Beachin kaupungissa on todella tiukat kotiintuloajat alaikäisillä. Ainuttakaan alaikäistä ei saa näkyä kello kymmenen jälkeen, ei edes viikonloppuisin. Meidänkin siis täytyi olla kiltisti sisätiloissa silloin kymmeneltä. Onneksi meillä oli kiva aula, jossa oli mm Wii ja pojat nukkuivat samassa rakennuksessa niin pysyi jokin meno. (Italialaiset pojat olivat aika säheltäjiä, joten heidän menoaan oli hauska katsella. Yläpuolella Alberto ja Fabio mun luokalta)



Klara ja minä San Diegossa.







Nämä upeat maisemat löytyvät myös San Diegosta paikasta nimeltä La jolla. Aivan upea auringonlasku ja ihana paikka muutenkin, ottamatta huomioon ei niin hyvää hajua. 








Käytiin myös SantaMonicaPierillä. Siellä oli kauniit näköalat ja oli muutenkin hienoa käydä tuollaisella tunnetulla paikalla. Tuossa lähellä oli myös loistavat shoppailumahdollisuudet!! :) 




Kävimme useilla biitseillä ja ai että kun pääsisi uudelleen.
Enkä tosiaan muuten muista kaikkien rantojen nimiä, missä käytiin. 

Seuraava kuva onkin Cabazon outletista, joka on aivan shoppailijan paratiisi. Outlett sijaitsi aivan keskellä erämaata ja siellä oli älyn kuuma, mutta ei sitä edes tajunnut kun oli aivan kaupoista ja hinnoista sokeana.



Tästä tulisi hurjan pitkä postaus, jos kertoisin kaiken yhdellä kertaa, joten jaan tämän kahteen osaan ja tuo outlet-reissu olikin aikalailla keskellä matkaa. 

Toivottavasti jaksatte lukea seuraavankin California-postauksen ja kysellä saa! :) 

9 kommenttia:

  1. voi että vaikuttaa niin ihanalta !! innolla ootan ku oon tuonne samaan paikkaan tasan puolen vuoden päästä menossa ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on just niin ihana miltä näyttääkin ja vitsi sinne kaipaaa täällä Suomen kylmässä talvessa!! :)

      Poista
  2. Oi mä oon kans ens kesänä menossa tonne Long Beachille ja oon ihan yli-innoissaan tästä:D Luin jostakin et ne kaikki ylimääräset aktiviteetit maksaa ihan sikana, nii muistatko suunnilleen hintoja?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oij, olen aivan varma, että tosta tulee sulle paras reissu ikinä! Mutta itse asiaan. Ylimääräisiä aktiviteetteja oli just toi reissu SanDiegoon ja se tais maksaa 30e, Disneylandiin tai UniversalStudille oli jotain 100e pintaan. Viikonloppureissut on kalliimpia ja esim. mun jotkut kurssilaiset kävi SanFransicossa ja se oli 330e. Shoppailureissu Cabazon outlettiin oli 20e lähinnä bussista. Kysy ihmeessä jos tulee jotain muuta kysyttävää!

      Ja vielä toivotan mahtavaa matkaa! :)

      Poista
    2. Kiitoksia!:) Vielä haluisin semmosta kysyä, että miten vapaasti siellä kaupungilla sai liikkua ku se nyt on vähän suomen kaupunkeja isompi kumminkin;D Meillä nimittäin viime kesänä Pariisissa kielimatkalla oli tosi tarkkaa ettei niinkään isossa kaupungissa saanut yksin kuljeskella:d

      Poista
    3. Me saatiin ainakin liikkua toosi vapaasti, kunhan oli kymmeneltä takaisin sisällä (Long Beachin lain takia) ja kirjautti itsensä ulos ja sisään seinällä olevaan listaan. Kuljettiin paikallisbusseilla keskenämme ym. Myös kaupunkivierailuilla sai liikkua tosi vapaasti. Yksin ei tietenkään kannata liikkua missään, vaan kivalla kaveriporukalla :)

      Poista
  3. Hei! Oon ite miettinyt lähteväni ens kesänä Kaliforniaan kielimatkalle, joten kiinnostais tietää muutama juttu. :) Oon ite kuullut ainoastaan vaan ihmisistä jotka oli tuolla Long Beachin asuntolassa. Tunnetko ketään Kaliforniassa isäntäperheessä olleita, tai siis tutustuitteko heihin ollenkaan matkan aikana? Vai oliko teillä aktiviteetti ja kouluryhmissä sekä isäntäperheistä että asuntolasta porukkaa? Mitä kaikkia aktiviteettejä teillä oli esim. iltaisin? Oliko discoja ollenkaan? Kuinka paljon siellä oli suomalaista porukkaa? Paljon sulla meni rahaa siellä ton kolmen viikon aikana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips!

      Tutustuin hieman muutamaan suomalaiseen, jotka olivat isäntäperheissä reissullamme Universalstudioilla, mutten ole senkoommin heidän kanssaan ollut yhteydessä enkä edes muista heidän nimiään. :/ Kouluryhmissä ja campusaktiviteeteissa olimme vain me asuntolassa majoittuvat ja isäntäperheeläiset elivät omaa elämäänsä. Meillä oli ef-disco tuolla universalissa ja sinne tulivat kaikki Californiassa olevat kielimatkalaiset. Muuten meillä oli erilaisia tapahtumia campuksella esim. tervetuliaisjuhlat. Suomesta meitä oli liikenteessä noin 20. Rahaa paloi ja rutkast, koska sokaistuin täysin sille miten halpoja vaatteet olivat. En osaa oikeastaan sanoa mitään erityistä summaa. Erikseen rahaa veivät jotkut maksulliset aktiviteetit kuten tuo Universal Studiot (80$).

      Toivottavasti auttoi! :)
      Voit myös laittaa viestiä sähköpostilla idaeveliina@gmail.com

      Poista
  4. hei miten toi kielimatka maksettiin et niinku maksettiinko se osissa vai miten ja jos maksettiin sillai nii voitko kertoo et paljo aina kerrallaan?:) toivottavasti vastaat

    VastaaPoista